sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Eliaksen 1-vuotissynttärit - det var rigtig hyggelig dag!

Herkullinen kuorma-auto

Viime sunnuntaina juhlimme Eliaksen 1-vuotissynttäreitä pienellä porukalla. Ensin poikien leikkikaveri Lili vanhempineen kävi pistämässä taloa hyrskyn myrskyn kakunsyönnin lomassa ja illalla poikkesivat naapurimmekin kylässä. Heihin olikin mukava tutustua paremmin, Jaakko pelaa Bjørnen kanssa jalkapalloa ja Gitty on töissä samassa firmassa Jaakon kanssa. Heille on tulossa perheenlisäystä ensi vuonna, joten puheenaiheita riitti monelta saralta. Jonikin taisi oppia muutaman sanan lisää tanskaa Bjørnen kanssa pelleillessään...

Joko ne vieraat pian tulee?

Synttäriteeman mukaiset leikit

Isoveli auttaa kakun puhaltamisen kanssa

Nam, kakkua!

Kauppansa tekivät niin herkut kuin kurkutkin, maissinaksuista puhumattakaan!

Tanskan sana hygge (v.) tai hyggelig (adj.) esiintyy usein puheessa, se tarkoittaa sellaista kaikinpuolin kodikasta, mukavaa, rentoa oleskelua tai olotilaa, usein perheen tai ystävien parissa. Englannin sana "cozy" kodikas, on usein ulkomaalaisten yrittämä käännös hyggeligille, mutta tanskalaiset ovat sitä mieltä, että se on merkitykseltään vielä paljon laajempi sana. Eliaksen synttäreitä voi kuvata sanalla hyggelig, juuri sellaista mukavaa, turhia jäykistelemätöntä, nauruntäyteistä aikaa ystävien kanssa. Osasin olla turhia stressaamatta tarjoilujen ja muun suhteen, ja kun vieraitakin oli vain muutama, ei tarvinnut isommin viettää aikaa keittiössä.

Päivän mittaan ehdimme myös jutella Skypen välityksellä isovanhempien kanssa, joten mukavasti kaikki olivat läsnä, vaikka kaukanakin! Lahjoja, kortteja ja onnitteluja tuli muutenkin pitkin viikkoa, synttärisankari kiittää kaikkia muistamisesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti