tiistai 10. heinäkuuta 2012

Sommertiden, hej hej, sommertiden!

Kumma juttu, mutta minulla ei ole ikävä koti-Suomen kesää! Se johtuu ihan siitä, että mekin olemme saaneet täällä osamme samanlaisista vaihtelevista keleistä... Ja aktiviteetit ovat olleet ilmojen mukaisia.

Viime viikolla saatiin nauttia kesäisistä päivistä, yli +25 asteen lämmöstä, auringosta, hyvästä leikki- ja piknikseurasta sekä leppoisasta oleilusta ulkosalla poissa kotona odottavista hommista. Aamulla pakattiin piknikkori ja viltti mukaan ja suunnattiin muiden kerholaisten kanssa Mindeparkiin, samalle suurelle viher- ja leikkialueelle, jossa olemme olleet myös perheen kesken. Iltapäivästä raahustettiin kotiin juuri ennen Jaakon kotiintuloa ja jatkettiin kesänviettoa minimalistisella tyylillä sisustetulla terassillamme hiekkapihan rikkaruohoja ihastellen.

Kesä! Hyttyset vain puuttuvat!

Lauantaina sateen uhatessa kävimme tutustumassa Aarhusin vanhimpaan uimahalliin, joka on rakennettu 1933 ja remontoitu viimeksi pari vuotta sitten. Siellä oli mukava lillutella lämpimässä vedessä, Joni opetteli polskuttelua uimalaudan kanssa ja Eliaskin nautti ensimmäisestä uimakerrastaan valtavasti köllötellen, läpsytellen ja sukeltaenkin pari kertaa. Pienihän uimahallitila oli, muutaman radan levyinen iso allas, lastenalla ja lämminvesiallas vauvoille sekä poreallas. Mutta kaiken kaikkiaan todella lapsiystävällinen paikka, menemme varmasti uudelleenkin. Pesutiloissa oli muutama pieni amme lapsia varten ja pyörillä varustettu leikkikehä, johon vikkelän vipeltävän saattoi asettaa oman peseytymisen ajaksi.

Ulkoapäin ei niin kovin vaikuttava uimahalli, mutta...

kyllä täällä kelpaa...


Tällä viikolla ilma on ollut viileä, vain alle +15 astetta, harmaa, sateinen ja nuhjuinen, juuri sopiva kotonaoloon, siivoiluun ja tavaroiden pakkailuun perjantaiaamun aikaista Suomeen lähtöä varten. Jokasään vaatetta mukaan taitaa tarvita, joten eivätköhän matkalaukut taas täyteen tule! Onneksi lista-ihmisenä minulla on kattava muistilista puhelimessa, siitä ruksailen asioita yli pakkailun edetessä.

Sään salliessa meidän pitäisi vielä tavata ystäviämme piknikin merkeissä, huomiseksi tosin luvattiin aika paljon vettä. Matkajärjestelyt alkavat olla kuitenkin sillä tolalla, että torstaillekin tapaamisen pystyy siirtämään. Touhupäivä ilman päiväunia Jonille, niin eiköhän illalla uni maistu. Aamuherätys puoli kuuden maissa tulee hänelle olemaan rankka, mutta eiköhän se vielä reippaudeksi muutu, kun tien päälle päästään.

Perjantai, 13. päivä ja lennot välilaskulla Tampereelle yksin kahden vekaran kanssa, hmmm, pitäähän sitä jotain extremeä elämässä olla! Eikös?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti