sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Hei ollaan me kotiuduttu!

Heippa vaan kaikille ja oikein hyvää helmikuun alkua! Vuosi on tämän blogin osalta alkanut kaikkea muuta kuin aktiivisesti ja kiireistä johtuen se jatkuu vielä joitakin viikkoja aika hiljaisena. Mutta kerronpa nyt pikaisesti kuulumisia, ettette luule meidän ihan vallan maailmankartalta pudonneen...

Mukava joululoma loppui aikanaan ja paluu arkeen oli edessä. Joulupukki oli vieraillut myös täällä Tanskassa ja Jaakko sai kunnian hoitaa legojen kokoamista poikien kanssa minun purkaessani matkalaukkuja. Muutenkin kotiutuminen meni taas ihan sujuvasti, omissa sängyissä uni tuli ihan huomaamatta ja eikä isompaa ongelmaa arkirutiineihin siirtymisessä ollut, muuten kuin Eliaksella tarhaan jäämisen kanssa ensimmäisen viikon aikana. Mutta siitäkin selvittiin neljällä aamuitkulla ja äitiin takertumisella, sitten taas juostiin heiluttaen leikkimään kavereiden kanssa. Jonin jumppatunnit jatkuivat samantien, joten sekin helpotti arkeenpaluuta, vaikka aina se lähteminen ei niin helppoa ollutkaan (eikä ole vieläkään).

Valmiina seuraavalle lomalle! Tärkeimmät ensin eli pipot unileluille, jottei päätä palele maaliskuussa Lapissa...

Talvinen sää tuli tänne vihdoin viimein viime viikon lopulla, kun lämpötila laski nollan tienoille ja muutamana päivänä luntakin on tuiskuttanut tuulen mukana. Maisema ja mieli sen mukana ovat kirkastuneet huomattavasti, kun vertaa noihin kahteen ensimmäiseen viikkoon loman jälkeen täällä. Silloin tuuli ja satoi joka ikinen päivä, pojat olivat märkiä ja kuraisia tarhapäivän jälkeen ja illat olivat niin pimeitä, mälsiä ja kalseita, että aikaa vietettiin vain sisällä. Onneksi Joni innostui joulupukilta saamistaan vesiväreistä ja on väritellyt kuvia sekä välillä hiukan kiinnostunut piirtämisestäkin. Myös pelejä on pelailtu ahkerasti, dominot ja uusi Robin Hood-lautapeli ovat tämän hetken suosikkeja.

Kun jaksaa keskittyä, niin hienoa jälkeä tulee!

Mä - ja mun pensseli!
Helmikuun aluksi harvinaista herkkua - lunta ja aurinkoa!

Hymypoika

Minä aloin ahkeroimaan todenteolla Lean SixSigma kurssini harjoitustyötä ja se tässä tätä kiirettä aiheuttaakin. Päivät sujuvat hujahtamalla, kun oikein asiaan paneutuu ja muu maailma on jäänyt aika tavalla toissijaiseksi. Koska työn palautuksen määräaika painaa päälle, niin seuraavatkin viikot ovat aika lailla työntäyteisiä.

Ihan ilman sairastelua ei tätä vuotta kovin pitkälle päästy aloittamaan, pojat saivat normaalisti flunssan tarhasta ja viime viikonlopun uintireissun jälkeen Joni oli pari päivää kipeänä. En tiedä oliko uintireissulla ja kuumeella mitään yhteyttä, koska sen verran hyvin kampetta oli molemmilla pojilla niskassa, mutta joka tapauksessa oli kurja, että mukavaa tapahtumaa seurasi vähemmän mukava. Elias alkoi yskiä viikolla taas enemmän ja muutama yö meni (meidän mittapuun mukaan) huonosti, kun yhtenä yönä jouduimme ottamaan hänet heti alkuyöstä väliimme ja toisena hän kiipeili sängystään meidän sänkyymme useita kertoja.

Sellaista meillä täällä siis ihan nopeasti koottuna... Tulossa on hiukan myöhemmin joululomapäivitys ja sitten taas aktiivisempaa blogitoimintaa, kun saan tuon yhden pirun linnan vallattua Caesarille! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti