keskiviikko 22. elokuuta 2012

Vauhdikas viikonloppu!

Saimme auton vuokraisännältämme lainalle (/vuokralle) viime viikonlopuksi ja lomafiiliksissä oli kiva jatkaa kiertelemällä lähiseutujen kohteita. Lauantaille oli luvattu sateista päivää, joten sovimme puolalaisten ystäviemme kanssa reissun Billundin Lalandiaan. Se on Legolandian vieressä oleva valtaisa kylpylä- ja elämyskeidas, josta löytyy joka lähtöön jotain, on vesipuisto AquaDome, lasten "hoplop" Honkey Tonkey land, laskettelijoille ja luistelijoille Winterland laskettelumattoineen ja luistelukenttineen, pelisalit, kuntosalit, ravintolat yms. Paikasta voi myös vuokrata kesämökkejä tai jonkin sortin huoneistoja parin päivän visiitin ajaksi. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, menisi varmaan pari tuntia, kun vain katselisi paikkoja menemättä mihinkään sisälle!

Lasten leikkipaikkoja Aquadomessa

Aikaisen aamulenkin jälkeen luin ystäväni viestin, että heidän tyttärensä on kipeä, joten suunnitelmat muuttuivat yhden autokunnan matkaksi. Vähän epäröimme lähtöä Eliaksen huonojen päiväunien vuoksi, mutta totesimme, etteivät ne oikeastaan paljon voi tästä enää heikentyä. Jollei muuta, niin nukkuisi sitten matkat, jos sitäkään. Aurinko porotti täydeltä terältä eikä sateesta ollut tietoakaan, kun saavuimme Billundin liepeille ja juutuimme matelevan autoletkan hännille. Onneksi väenpaljous suuntasi Legolandiin, jossa oli ilmeisesti jokin kesänpäätösfestivaali konsertteineen. Läheiset pellot, tievieret ja parkkipaikat olivat ihan ammutun täynnä autoja.

Lalandiassa oli mukavan väljää ja Aquadome nimensä veroinen, Skandinaavian suurin vesipuisto! Aaltoallas, "löllöttely"virta renkaineen, pari lasten allasta sekä monipuolinen vesileikkipaikka, porealtaat, useat liukumäet esim. kaksi- tai nelipaikkaisella donitsilla tai matoilla laskien tarjosivat huvia koko päiväksi sekä lapsille että aikuisille. Meiltä jäi testaamatta suurin ja hurjin liukumäki, johon olisi päässyt vain isoilla donitseilla, ehkä ensi kerralla kun pojat voi jättää vaikka ystävien huostaan. Elias oli oikea vesipeto ja nautti vedessä pärskyttämisestä, läiskyttämisestä ja vesilelujen päälle kiipeilystä. Joni uskaltautui isän kanssa pariin isompaan liukumäkeen ja suurempaan vesileikkipaikkaan, mutta viihtyi paremmin pienen altaan lämpimässä vedessä ämpäreiden, suihkulähteiden ja kastelukannujen kanssa. Välillä haukattiin välipalaa ja Eliaskin sammui lopulta levottomaksi tunniksi paikanpäältä lainattuun pyörälliseen leikkikehään/matkasänkyyn. Kotimatkalla Joni sammahti kuin saunalyhty banaani kädessään Eliaksen huutoprotestista huolimatta eikä jaksanut herätä vielä hetkeen kotisohvaltakaan.

Sunnuntaina jatkettiin elämysmatkailua. Olimme suunnitellleet lähtevämme hiekkarannalle länsirannikolle Ringköpingiin, mutta tuumasimme pääsevällämme vähemmällä korviensoimisella suuntaamalla myös rannoistaan tunnettuun kaupunkiin nimeltä Grenå, sikäli mikäli Elias ei nukkuisikaan matkoja... Alku meni lupaavasti, Elias nukahti yhdeksältä rinnalleni, nostin hänet lähtövalmistelun jen ajaksi turvaistuimeen ja poika avasi silmänsä seuraavan kerran Grenåssa. Tämäkin päivä oli täysin aurinkoinen, joten rannalla ei poikein kanssa voinut kauan olla, mutta olimmekin katsoneet vaihtoehtoisia kohteita lähiseudulta.

Seitsemän kilometriä valkoista hiekkarantaa Grenåssa, tilaa oli temmeltää!

Aluksi ajoimme Skandinavisk Dyreparkiin, jossa luvattiin nähtäväksi parikymmentä erilaista skandinaavista eläinlajia jääkarhuista hirviin. Paikka ei parkkialueelta katsottuna juuri säväyttänyt, joten suuntasimme Eliaksen lounastelun jälkeen auton nokan kohti Ree parkia ja Ebeltoft safaria, toista eläinpuistoa Aarhusin liepeillä Ebeltoftissa. Siellä olikin mukavasti nähtävää! Elias koisasi rattaissaan kun kuljimme katsomassa eri maanosien eläimiä leijonista biisoneihin ja aaseista kameleihin.

Mustakarhun ja biisonin yhteisaitaus, jättikilpikonnat ja safarin eläimet kiinnostivat

Leijonalaumaa ja kameleita tuli katseltua vähän jännityksensekaisin mielin

Rohkea aasinsilittäjä, hellepäivän vesileikkihetki ja niitä kiinnostavia kaksikyttyräisiä

"Fanfaariautoja" olisi katseltu vaikka koko päivä!

Saukot olivat uteliaita eikä yhtään pelottavia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti