maanantai 24. kesäkuuta 2013

Ulkosuomalainen juhannus

Tänäkin vuonna juhannus tulla hujahti taloon ihan odottamatta, joten suursiivoukset jäi ensi vuoteen. Taidanpa laittaa hälytyksen puhelimeen ensi kertaa varten, että varmasti muistan putsailla kaikki paikat. =) Kuten jo viime vuonna kirjoittelinkin, täällä ei juhannus näy kauppojen aukioloajoissa, ruuhkissa, tapaturmatilastoissa eikä kovin paljon katukuvassakaan. Tosin rannoilla poltetaan jonkin verran sunnuntai-iltana kokkoja/valkioita, kuka mitäkin. Kuulemma ihan hieno näky, jos pääsee näkemään rantaviivaa esim. mereltä käsin...

Täällä meidän pihayhteisössä oli myös eilen illalla pienimuotoiset kesäjuhlat yhteisillallisen ja kokonpolton merkeissä. Me poikien kanssa jätimme kekkerit väliin, kun Jaakko lähti iltapäivästä Saksaan työreissulle ja Elias on ollut kuumeinen lauantaista lähtien.

Perjantaina poikien tarhalla vietettiin myös kesäjuhlia laulujen, leikkien ja nyyttikestien muodossa, pojat mennä touhusivat innolla mukana ja esittelivät isälleenkin tarhan paikkoja.

Elias ahkerana

Jonin juhlalook

Tarhan alueella on mukava pikkumetsikkö,

jossa on jännä seikkailla

Juhlien koristelua

Juuri isompien tarhalaisten esiintymisen aikana ryöpsähti kunnolla vettä

Herkkuja on siinä monenlaista, kuiske kuuluu: joko saa ottaa??

Pari uutta perheenjäsentä tuli juhlista kotiin

Lauantaina käytiin etsimässä lehmiä ja lampaita lähiniityltä, bongailtiin etanoita ja nokkosia (kauempaa), pyörähdettiin paikallisessa rautakaupassa ja toivoteltiin isälle hyvää jalkkispeliä.

"Ei, tuolle ei viitsi laittaa silmiä ja korvia, vaikka sen koti näyttää samalta kuin eilen tehdyt hiiret..."

Hetki sulassa sovussa, parhautta!

Sunnuntaina meillä oli tanskansuomalaisten juhannustapaaminen täällä meillä, kun saimme ensimmäiset kunnon tuparivieraamme eli Riinan tyttöjen kanssa kylään. Muksuilla riitti leikkiseuraa toisistaan jonkin aikaa, me aikuiset pääsimme taas päivittelemään tanskalaisten tapoja ja herkkuvartaat sekä kinkkumuffinssit tekivät kauppansa. Iltapäivästä ehdittiin vielä katsella vähän Risto Räppääjää, pelailla sekä vaan oleskella apaattisen väsyneenä tai muuten vain uupuneena.

Harvinaista herkkua tämäkin, Elias hetken paikoillaan...

"Ota äiti mustakin kuva!"
Lisäpäivitystä: Kai juhannuksen jälkeinen päiväkin lasketan juhannukseen, Joni alkoi lyhyen tarhapäivän ja lääkärikäynnin jälkeen makoilla väsymystä valitellen sohvalla ja kuumemittari näytti herran seuraavan pikkuveljen jalanjälkiä... Joten nyt täällä podetaan kahden miehen voimin, tosin Elias alkaa jo olla oma vauhdikas itsensä!

Mitä pienet edellä, sitä isot perässä... Joni ja +38 astetta lämpöä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti