torstai 21. kesäkuuta 2012

Første dansk test og midsommer

"Jeg har min første dansk test i eftermiddag. Spændende!"

Näin on, minulla on ensimmäinen tanskan koe tänään iltapäivällä ja hiukan jännittää, vaikka tiedän osaavani. Ainoa huoli on, että ruotsin kieltä livahtaa helposti sekaan.

Koe on ihan helppo, pelkästään lyhyt suullinen ja olemme harjoitelleet tosi paljon esityksiä viime kerroilla. Olemme lukeneet kolme lyhyttä tanskankielistä kirjaa, niin, että pystymme referoimaan niitä sekä valinneet kaksi vapaata aihetta, esim. perheeni, harrastukseni, työni, tms. Minun aiheeni ovat harrastukseni ja arkipäiväni. Noista viidestä aiheesta meidän pitäisi osata puhua minuutin verran ja sen jälkeen vastailla kuulustelijan kysymyksiin noin viiden minuutin ajan. "Koeosa" on se, että valitset viidestä paperilapusta yhden tietämättä etukäteen, minkä numeron siitä löydät. Numero kertoo sitten, minkä aiheen saa. Kokeen toinen osa on kysellä saamastani kuvasta erilaisia kysymyksiä muutaman minuutin ajan. Tätäkin on harjoiteltu kovasti, joten kunhan vaan en mene ihan täysin lukkoon, niin koe menee hyvin ja saan päivittää CV:n tiedon: Tanskan alkeet. Jee!

Täällä ei juhannusta samalla tavoin vietetäkään kuin Suomessa, kokkoa poltetaan tuolla meidän "kylän kentturalla", mutta  eipä muuta. Mitään juhannusruuhkia kaupoissa ei ole, koska meillä on ihan normaali työviikko. Juuri eilen Jaakon kanssa puhuimme, että ei ole kyllä yhtään juhannus-fiilikset. Vähän on haikeaa ajatella aiempien vuosien mökkijuhannuksia, tällaisilla hetkillä tuntuu, että ollaan niiiin kaukana kaikesta. Uusia perunoita on syöty jo kuukausi, mutta josko ostaisi sillipurkin palanpainikkeeksi, niin tulisikohan sitten enemmän autenttiset olosuhteet. Myös kesän ensimmäisistä mansikoista tehty kakku on syöty, joten hmmm... Mitäs muuta uutta juhannukseen kuuluvaa?? 

Oikein hyvää alkavaa juhannusta kaikille, olkoon se teille oikein aurinkoinen! Meille on luvattu viikonlopuksi sadetta. Harmi sinänsä, kun tuolla keskustassa olisi vuotuiset kilpa-ajot, ilmeisesti joku kaupunkiralli vanhoilla autoilla. Jos sää sallii, niin taidan passittaa miesväen sinne - tai lähteä itse mukaan, mutta livetä kiertelemään kauppoihin...

PS. Päivitystä illalla: Koe meni läpi, joten syksyllä kutsuu Module 2! Koetilanne oli hurjan nopeatempoinen, ei siinä paljoakaan jännittää saati ajatella ehtinyt... Olin ensimmäisenä vuorossa ja koko homma oli ohi alle kymmenen minuutin. Muutama ruotsin sana kuulustelijan hymystä ja vastauksista päätellen joukkoon livahti, mutta ei näyttänyt haittaavan. Nyt CV:n päivitykseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti