maanantai 3. joulukuuta 2012

Talvinen touhuviikonloppu

Viikonloppuun mahtui monenlaista, pysyvänoloinen lumikerros saapui tänne meillekin, hiukan rippeinä Helsingin myrskyistä, mutta kuitenkin. Lunta se on vähäkin, ainakin lasten mielestä! Ensi viikolla päästään sitten Suomen talveen, toivottavasti sinne tullut lumikerros vain pysyisi...

Kyllä se talvi siitä tulee...
Talven ensimmäinen lumiukko
Nyt on kiire! Jonin traktori vapautui hetkeksi ja isän avulla päästiin ajelulle...

Joulukalenterin ensimmäiset, odotetut luukut saatiin avattua ja niistä avautuvista kuvista iloittiin lähes yhtä paljon kuin suklaastakin. Suklaat sovittiin syötäväksi heti aamulla ennen aamupalaa, joten meillä on noustu aika reippaasti ylös ja voin toivoa sen jatkuvan nämä viisi viimeistä tarha-aamuakin tämän vuoden puolella.

Nam, klo 7.30!

Joulupukille kirjoitettiin isän kanssa hartaasti ja vihdoin myös kirje lähti eteenpäin. Sunnuntaina nähtiin vielä sattumalta Joulupukki kaupan pihassa ja häneltä varmistettiin, että kirje on varmasti tullut perille. Meidän isompi poika kammoksuu pellejä, kuten pelle Hermannia, mutta Joulupukkia mentiin kättelemään samantien. Asiaa auttoi varmaan se, että pukilla oli herkkuja tarjolla ja kotiinkin sai viemisiksi herkkupussin, kun väritti pukille hienon kuvan. Joni totesikin sunnuntai-iltana, että "Tänään on ollut sellainen herkkupeputtelupäivä!"

Joulupukille osoitettu kirje hävisi yön aikana pihalta, sitä ihmeteltiin tovi!

Riisipuuro oli sen verran herkkua, että sitä haluttiin syödä ihan itse. Ja aika hyvin se onnistuikin, vaikka muuten Eliaksen hienomotoriikka on edelleen hiukan hakusessa. Vielä kuitenkin vanhemmat hoitavat syöttämisen suurimmalta osin, jotta saadaan sopivassa ajassa maha täyteen!


 Viikonloppuna meillä riitti hulinaa 1-, 2-, ja 3-vuotiaiden toimesta, puolalainen Lili toimi prinsessavahvistuksena kotimme miesvaltaa vastaan. Lauantaina hoitonakki kesti yhdeksän tuntia ja sunnuntaina viitisen tuntia, sinä aikana muutettiin ja siivottiin toisessa päässä kuumeisella kiireellä. Päivät menivät meillä kivasti, sen verran tuttuja pojat Lilille ovat. Ainoat itkut tulivat yskänlääkkeen ottamisesta... Seuraa riitti puolin ja toisin ja tekemistäkin tai'ottiin (sanataiteilu sanasta taikoa) tarpeen mukaan. Ulkoiltua tuli molempina päivinä, pulkkailtiin ja puistoiltiin, leivottiin pipareita, hajotettiin palikkatorneja ja nukuttiin päikkäreitä. Päikkäreiden logistiikka eniten huolestutti, kolme muksua pitäisi saada samaan aikaan nukkumaan. Joni ratkaisi asian olemalla hurjan reipas ja hoitamalla itsensä petiin ihan itse, kaksi muuta sain puettua ja nukuteltua vaunuihin samaan aikaan.

Sisäleikkejä...
ja ulkoleikkejä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti