tiistai 2. huhtikuuta 2013

Aarteen etsintää

 "Tossu ja sukka ne tirkistää, 
onkohan kaikilla varpailla pää, 
yks, kaks ja pimpampom, 
kenen nämä varpaat on?"

Tämä muskarissa Jonin kanssa oppimamme lastenloru tulee mieleen iltaisin, kun käymme peittelemässä poikia nukkumaan mennessämme. Eliaksen rauhoittuminen nukkumaan kestää aina jonkin aikaa ja hyvähän siinä jotain aktiviteettiä on olla, joten ei muuta kuin repimään sukkia jalasta ja piilottamaan niitä ympäriinsä pinnasänkyä äidin ja isän iloksi. 

Milloin toinen sukka löytyy tyynyn alta tai sisältä, milloin piilotettuna pinnasuojuksen poimuihin tai jemmattuna tiukasti nyrkkiin mahan alle. Joskus sukat löytyvät lattialta, joskus pehmoleluvuoren alta, ja onpahan kaivettu yhtenä iltana toinen sukka puoliksi auki repsottavan vaipankin sisältä...

Välillä tuntuu, että pienokaisemme hihittelee unissaan tuntiessaan, kuinka äiti ja isä hapuilevat puolisokkoina ympäri sänkyä sukkien perässä. Vielä ei taskulamppua ole otettu käyttöön, sillä onneksi yövalo heijastelee sopivasti Jonin sängyn takaa, mutta kaipa sekin päivä vielä tulee, kun alamme odotella sukan ilmestyvän aamupottaan, kun ei sitä muuten löydy!

Kohta taidan ottaa järeämmät aseet käyttöön, kuten veljeni yöpukua korjatessaan, nitojalla saa isommatkin reijät umpeen, joten miksei sukkia haalarinpuntteihin. (Ja näin Juha kiroaa taas siskoaan... ;) )


Voihan sukka!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti