sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Muutoksen tuulia


Mitä pian tapahtuu? Kymmenen pisteen vihje

Sen jälkeen, kun minä ja mieheni olemme muuttaneet opiskelujen vuoksi pois kotoa, olemme asuneet yhteensä kymmenessä asunnossa. Neljässä vuokra-asunnossa, yhdessä asumisoikeusasunnossa ja yhdessä omistusasunnossa Hervannassa, kahdessa omassa asunnossa Jyväskylässä ja kahdessa vuokrakämpässä täällä Aarhusissa. Lisäksi asuin vielä poikien kanssa muutaman kuukauden vanhempieni luona Nokialla ennen Tanskaan muuttoamme. Tämä kaikki 17 vuoden aikana, joten muuttotahti on ollut tasainen. Koska olemme erikseen ja yhdessä muuttaneet yleensä pienemmästä asunnosta isompaan, on tavaraakin kertynyt ihan kiitettävästi.

Viiden pisteen vihje

Tammikuun lopulla teimme tarjouksen eräänlaisesta asumisoikeusasunnosta täällä Aarhusissa ja kesäkuun alussa olisi tarkoitus suorittaa jo perinteeksi tullut muuttoruljanssi. Uusi asuntomme on 86 neliön huoneisto 1985 rakennetussa rivitalossa aivan Jonin tarhan nurkalla. Alakerrassa on keittiö, olohuone ja eteinen sekä erkkerin tyyppinen uloke, josta tullaan sisään. Olohuoneesta pääsee kivetylle pihalle, jossa on ulkovarasto. Yläkerrasta löytyy vessa, makuuhuone ja pieni avonainen tila, joka on ennen ollut huone. Lisäksi "erkkeri" jatkuu koko rakennuksen korkeudelta, joten yläkerrassa on pieni aulatila.

Tällä kertaa muutosta hieman haastavan tekee se, että uusi asuntomme on lähes 40 neliömetriä nykyistä pienempi. Lisäksi muutto sekä vanhan asunnon siivous täytynee suorittaa noin vuorokaudessa... Vanhat asukkaat eivät usko pystyvänsä muuttamaan pois ennen 1.6. ja tänä samaisena päivänä loppuu meidän vuokrasopimuksemme vanhasta asunnosta. Toivottavasti vuokranantajamme joustaisi edes yhden päivän verran, muuten edessä on kuutamokeikka siivouksen suhteen!

Kolmen pisteen vihje

Onneksi saamme apua paikallisilta ystäviltämme. Lilin äiti lupasi katsoa poikia sekä lauantain että sunnuntain, joten he ovat pois jaloistamme. Jaakko lupasi kysellä muutamaa työkaveriaan kantoavuksi, mutta se taitaa olla vielä hiukan epävarmaa, sillä juuri loppuviikosta tuli tieto, että Vestaksen kesäjuhlat pidetään muuttoa edeltävänä perjantaina. Tietysti!

On se kummaa, miten kaikki tuntuu kerääntyvän aina samoille päiville! Saimme tietää muutama viikko sitten Eliaksen pääsevän samaan tarhaan Jonin kanssa ja tottakai pikkuherran tarhaura alkaa heti muuttoviikonlopun jälkeen... Vaikka hiukan lisää järjestelyjä vaatiikin, niin on hyvä juttu, koska sitten minulle jää päivittäin muutamia tunteja rauhallista kodin järjestely- ja siivousaikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti