keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Voihan tavaravuori!

Nopeasti lähestyvän muuton myötä pitäisi alkaa miettimään koko maallisen omaisuutemme pakkaamista. Sitä ei kovin vähää olekaan, vaikka aikaisempien muuttojen myötä tavaroita on onnistuttukin karsimaan. Tosin uusia tavaroita onkin sitten tullut tarpeen mukaan tilalle.

Tanskalaisissa asunnoissa ei ole haaskattu tilaa vaatehuoneisiin, eikä kaapistojenkaan määrä päätä huimaa, joten usein asunnoissa näkee kirjavia säilytysratkaisuja. Kaappien päälliset sekä sänkyjen ja portaiden aluset on otettu hyötykäyttöön, mikä ei välttämättä ole se silmiähivelevin vaihtoehto. Mutta kun tilaa on niukanlaisesti, niin ratkaisut ovat tietysti sen mukaiset.

Olemme suunnitelleet rakentavamme yhden huoneen perälle koko seinän mittaisen vaatekaapiston, jotta tilan saisi optimaalisesti käyttöön. Mutta jos emme saa asuntoa yhtään aikaisemmin käyttöömme, niin muuttoruljanssin keskellä komeronrakennus taitaa olla hiukan haastava urakka. Onneksi tulevassa kodissamme on välikatossa villoilla oleva säilytystila, joka tuo hiukan lisähelpotusta ongelmaamme. Ja yhtenä säilytysratkaisuna tilasin ystäväni avulla Puolasta muutamia vakuumipusseja, joihin ajattelin ylimääräisiä vaatteita säilöä.

Mutta asiaa valoisasti ajatellen: tässä on nyt oikein hyvä tilaisuus päästä ylimääräisestä tavarasta eroon, olenkin jo aloittanut urakan laittamalla paikalliselle nettikirpparille myyntiin vaatetta ja turhina lojuvia lastentavaroita. Kaappiin kertyneitä vaatteitani olen käynyt läpi ja koonnut paketteja, joista ystäväni ovat löytäneet jotain mieluista. Ystäväpiirissämme on pari sopivanikäistä ja -kokoista lasta, joten suuri osa Eliakselle pieneksi jääneistä vaatteista on otettu ilolla lainaan. Loppuja ajattelin kuskata paikalliselle Punaiselle Ristille. Yksi helpottava tekijä vaatekaapin karsimiseen on ollut se, että viime syksystä painoni on pudonnut sen verran, että kovinkaan montaa istuvaa vaatetta ei juuri nyt löydy. Ja kun on ollut vain kotosalla, niin uusien vaatteiden ostamiseen ei ole ollut tarvetta.

Yhtenä päivänä innoistuin purkamaan olohuoneen nurkasta Eliaksen hoitopöydän, joka on jo muutamia kuukausia toiminut lähinnä vaatelokerikkona. Samaan rysäykseen sain järjesteltyä poikien huoneen vaatekaapin uuteen uskoon, kun Eliaksen vaatteille piti löytää uusi tila. Eihän tuo nyt kuvassa kauhean siistiltä vieläkään vaikuta, koska tankokaapin alaosassa on vino pino pieniä vaatteita ja kestovaippoja odottamassa pääsyä muuttolaatikoihin. Mutta jos suljette silmänne sillä kohtaa, niin sitten se jo näyttääkin paljon paremmalta, eikös?

Poikein vaatekaappi "ojennuksessa"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti