tiistai 6. elokuuta 2013

Helle-heinäkuun jatkoa

Loma jatkui mukavasti edellisen päivityksen jälkeen, ehdimme nähdä lisää ystäviä esimerkiksi kaivuritreffien merkeissä ja päivittää myös muutaman työkaverin kanssa kuulumisia lähes puolen vuoden ajalta.Elias innostui myös vihdosta viimein hiukan sanailemaan, ennen on ollut aina liian kiire liikkeelle. Tunnistettavia sanoja ainakin: nalle, pallo, Joni, lehmä, taata, paappa, vene, ei ja tänne, mistä varsinkin viimeisin oli paljon käytössä, kun juoksujalkaa näytettiin, missä jokin oli tai mihin meidän isompien piti tulla. Vähäistähän tuo puhuminen edelleen on, mutta kun pojasta näkyy, että ymmärtää kaiken (vaikkei tottelekaan...), niin kaipa sitä hölötystä vielä ehtii kuunnella riittävästi!

Puutarhatonttu hommissa

Välillä touhuttiin taatan kanssa varastossa

Harvinainen hetki paikallaan

Joululomapuuhien ennakoimista

Pienen kuskin suuria elämyksiä

Muru-set

Toisen lomaviikon lopulla suunnattiin mökkeilemään Ikaalisiin, urbaani-ihmisen tyyliin vain vajaa viisi kilometriä keskustasta. Viikon aikana mökillä ehti vierailla yllättävän paljon porukkaa, mutta se oli vain mukavaa, lapset saivat leikkiseuraa, aikuiset juttuseuraa ja kiirettä mihinkään ei ollut. Varsinkin Elias innostui soutelusta ja olisi ollut liivit päällä menossa koko ajan järvelle. Soutuvene olikin aika tehokkaasti käytössä ja kalaa tuli ihan rantavesistä. Pääsimme jopa grillaamaan ahventakin, sen verran ison vonkaleen kalamiehet saivat koukkuun tarttumaan.

Kunnon kesämökki, pienehkö, mutta viihtyisä ja toimiva


Rantasauna saunatupineen ja ihanan suuri piha-alue

Hirsimajassa paistuivat niin makkarat, lihat kuin kalatkin - myös itsepyydystetyt

Järvelle lähdössä

Pojat ymmärsivät olla riehumatta veneessä

Mitäs tässä tapahtuu? Ainakin on kiire!

Tarviihan kalat ruokaa!

Jokos ne söi sen madon?

Rentoa lomailua - todistekappale minunkin loikoilustani

Riemua riittää - osa 1: Pläiskis Sasun kanssa!

Riemua riittää - osa 2: Kiusankappale ei saa kiinni!

Mökkeilyn jälkeen suuntasimme kummitytön perheen luona kyläilyn kautta Härmään mummelin ja paapan luona. Vajaan viikon aikana ehdimme puuhata sielläkin kaikenmoista, ajaa niin sähköautolla kuin moottoripyörällä ja pikkutraktorillakin, hurvitella huvipuistossa, vierailla isun luona ja katsastaa Jaakon serkkulikan uuden hienon talon. Lisäksi me vanhemmat kävimme yhteisellä juoksulenkilläkin, ihan hyvin se isäntä vauhdissa mukana pysyi... :)

Joni helikopterin kyydissä

Nokialle palasimme keskiviikkoiltana valmistautumaan perjantaiaamun aikaiseen kotimatkaan. Kummasti ne matkalaukut jälleen täyttyivät tavaroista eikä tilaa ruokatuliaisille löytynyt - taas kerran. Josko sitten joulun aikaan paremmalla onnella.

Kotimatka sujui hyvin, toki pieniä kommelluksia matkaan aina mahtuu, kun lasten kanssa liikutaan. Uusin energioin, monen monta muistoa rikkaampana ja hyvillä mielin palattiin Tanskan lämpimään aurinkoiseen kesään ja pikkuhiljaa arkeen, pojat tarhaan, Jaakko töihin ja minä omiin askareisiini. Viime viikko on ollut hurjan puuhakas ja hyvä, mutta siitä seuraavassa päivityksessä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti