tiistai 20. elokuuta 2013

Synttärisankarin juhlapäivä

Maanantaina 5.8. juhlimme nelivuotiasta esikoistamme, rakasta, suurta pikkupoikaa, joka osaa olla välillä niin syötävän suloinen, kohtelias, fiksu ja muut huomioiva ja välillä taas sellainen kiusaatekevä, valikoivan kuulon omaava jästipää, jollainen tuonikäinen poika kuuluukin olla! :)

Juhlapäivänä sankari kuitenkin oli iloinen itsensä aamusta lähtien, kun portaiden puolivälistä kuului yhtäkkiä riemukkaalla äänellä: "Mulla on synttärit tänään!" Sitten hypäättiin vuorollaan isän ja äidin syliin, ihmeteltiin lamppuun ilmestyneitä ilmapalloja, käytiin tarkastamassa myös sängyn vieressä olevat ilmapallot ja avattiin päivän ensimmäiset lahjat, kummien ja mummun lähettämät paketit. Aamupuuron jälkeen olikin jo kiire tarhalle leikkimään ja juhlimaan synttäreitä kavereiden kanssa.

Päivänsankarin erikoisvaatekomero



Onnea Jonille,joka täyttää 4 vuotta tänään HURRAA HURRAA!

Koska Jonin tarhakavereista olisi pitänyt kutsua 14 poikaa juhlimaan, niin päädyimme siihen, että Jonia juhlittaisiin tarhassa ja veisin lapsille synttärikakun. Leivoin perustäytekakun ja koristelu oli samanlainen kuin viime vuonnakin, kun kaapista löytyi toinen ostamani syötävä kakkukuva. Joni auttoi kakunleikkaamisessa oman ryhmänsä lapsille ja tarjoili myös suklaakeksejä, jotka katosivatkin parempiin suihin nopeasti.

Tarhalaisten kakku

Ensin syötiin eväät

Sitten sankaria juhlittiin synttärijunalla, ...

jonka kynttilät sammuivat mallikkaasti ensi yrittämällä

Minä itse - asenne nousi hiukan pintaan...

Onneksi kakkupala kellahti oikeaan suuntaan

Joni jatkoi tarhapäiväänsä ja minä säntäsin kotiin valmistelemaan seuraavaa kakkua illan synttäreille. En ollut koskaan kokeillut marsipaanikakkua, joten sellainen oli nyt suunnitteilla. Täältä vaan ei löydy yhtä helpolla moniväristä marsipaanivalikoimaa, joten koristeiden osalta olin päätynyt ostamaan monenlaisia karkkeja sekä sokerikuorrutteita. Kakun kuorrutus ja koristeiden väkertely vei aikansa, mutta oli kivaa ja onnistuikin ihan hyvin ensikertalaiseksi. Tosin seuraavalla kerralla osaan käsitellä marsipaania toisella tavalla...

Illan juhliin tulivat puolalaiset ystävämme ja juhlimme samalla myös Lilin äidin Honoratan syntymäpäiviä, jotka ovat hauskasti samana päivänä. Ilta meni rattoisasti ja lopulta väsynyt, mutta onnellinen sankari kellahti sänkyynsä unille. Olipas oikein hyvä ja mukava päivä! 

Näperryksen tuloksena hiukan vihaisia lintuja marsipaanikakussa

Meidän rakas kullanmuru "Valmiina tasolle neljä"

Mallisuoritus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti