sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Kastanjoita

Kerranpa metsässä kuljeskellessamme löysimme piikkisiä palloja, jotka osoittautuivat kastanjoiksi. Tiesin aika varmasti, että nämä lajikkeet olivat syötäviä, mutta vaadittiin vielä pieni tarkistus paremmin asiasta perillä olevilta tahoilta ennenkuin aloin näitä ruoaksi valmistaa. Perinteisen ohjeen mukaan mentiin eli viilto kastanjan yläpäähän, tökkäys suolapedille ja uuniin puoleksi tunniksi.

Lähimetsän kastanjasatoa
Kastanjoita suolapedillä, valmiina uuniin!
Nam, nämä uudet tuttavuudet maistuivat hyvältä voin kanssa!

Juuri uuniinlaiton jälkeen ystävämme soittivat ja sovimme lähtevämme pian poikien kanssa vähän ulos purkamaan energiaa, joten kun kastanjat valmistuivat uunista, maistoimme vain pikaisesti muutaman. Herkullisia, totesimme ja jätimme kastanjat folion alle odottamaan paluutamme... Se oli virhe, koska jäähtyneinä kastanjat eivät irronneet kuoristaan oikein millään ja herkuttelusta jäi pariin nökäreeseen. Mutta ensi vuonna uudestaan, vahingosta viisastuneena! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti