lauantai 21. tammikuuta 2012

Kotiutumista ensimmäisellä viikolla

Pelko matkajännityksen purkautumisesta hulinayöksi ei onneksi toteutunut, Joni nukkui omassa huoneessaan kiltisti ja Elias oli niin väsynyt, ettei muistanut herätä syömään ollenkaan. Aamulla heräsimme Jaakon kanssa pienten jalkojen tassutteluun ja unihirven läsähtämiseen väliimme: “Isä, mennään alakertaan leikkimään!” Pienen hetken saimme Jonin suostuteltua loikoilemaan, mutta lopulta oli raahauduttava alas.


Aamu meni rauhaksiin, mutta lopulta saimme pojat rattaisiin ja lähdimme rekisteröitymään asukkaiksi. Bussimatkalla katselimme Jonin kanssa maisemia Jaakon selostaessa bussikäytäntöä, reittejä, paikkoja, suuntia, kauppoja yms. Arvatkaas vaan, paljonko jäi mieleen! Pakollisten asioiden selvittelyn jälkeen jatkoimme Skejby Centerille lounaalle ja kauppaan, mistä jatkoimme vielä Ikeaan tekemään isompien ostosten kauppalistaa tiistaita varten. Aikamoisen pyörityksen jälkeen pääsimme takaisin kotiin ja hiukan hengähtämään.
Rekisteröitymistä odotellessa oli aikaa leikkiä, kaulailla ja nukkua

Tiistaina Joni ja Jaakko ulkoilivat aamupäivän ja minä koitin saada Eliaksen nukkuessa selkoa, missä matkalaukussa oli mitäkin pakattuna. Iltapäivästä Jaakko lähti työkaverinsa JP:n kanssa hakemaan Ikeasta huonekaluja ja illalla pääsin tutustumaan Eliaksen kera lähikauppamme, Lidlin antimiin. Palattuamme vastassa oli aikamoinen sekamelska kahden remonttimiehen kootessa hoitopöytää, kenkätelinettä ja kylpyhuoneen hyllykköä.. Mutta valmista tuli ja sotkutkin siivottua!

Keskiviikkona lähdimme puistoilemaan Jonin kanssa läheiseen puistoon, vaunu-seisomalautayhdistelmä ja kunnon ylämäki puistoon toimivat ihan hyvänä kuntoiluna – jos lunta tulee, niin sitten ainakin. Illalla Jonilla oli mielenkiintoista seurattavaa, kun vuokraisäntämme tuli asentamaan verhoja.

Lähipuistomme - kun vaan vielä löytyisi leikkikavereita...

Torstai oli sateinen päivä, joten Jonin toiveen mukan isä ehti leikkiä koko päivän. Minä koitin löytää lisää järjestystä kaaokseen, selvittelin poikien vaatteita kaappiin yms. Sain myös aikaan kolmen päivän ruuan, mikä helpotti loppuviikkoa hurjasti. Myös tänään saimme pojat ajoissa nukkumaan ja ehdimme katsoa yhden seuraamistamme tv-sarjoista rauhaisan iltapalan kera. Arjen luksusta!

Perjantain kauppareissulla harmitti, kun kamera unohtui kotiin, kuljimme Jaakon työpaikan ohi ja on pakko todeta, että oman työpaikkani julkisivu häviää ihan suvereenisti vertailussa. Muutenkin täällä on mielenkiintoista arkkitehtuuria, josta varmaan joskus laitan koostetta.

Myös tänään lauantaina satoi - välillä räntää, välillä vettä, mutta ehdittiin hiukan ulkoilla iltapäivällä. Vuokranantajamme tuli tekemään vähän pihatöitä ja Joni seurasi innoissaan pienen kaivurin työntekoa. Minäkin sain hommailtua kotia hyvin kuntoon, kun vielä on toinen aikuinen pitämässä pojille päivisin seuraa. Lauanta-illan kunniaksi herkuteltiin myös lähes koko perhe jäätelöllä...

 Pikkupojan unelma - kaivuri kotipihalla
 
Vähän isompi hiekkalaatikko ja hiekkalelut

Huomenna on Jaakon isyysloma kulutettu loppuun ja arkemme alkaa todenteolla. Ensi viikolla Jaakko onkin loppuviikon työreissussa, joten mitään kevyttä laskua arkeen ei ole tiedossa. Onneksi koti on jo hyvällä mallilla ja kaupatkin löytyvät, joten eiköhän se tästä suju.

1 kommentti:

  1. Kivoja kuvia, lisää vaan tulemaan kodista ja kaikesta muustakin. Kiva nähdä eloa ja oloa tanskalaisittain. Eiköhän siellä leikkipaikallakin joskus joku kaverikin löydy.

    Meilläkin ens viikon lopulla arki jyllää kun oon taas muksujen kanssa kolmisin. On kyllä ollukin ihanaa luksusta kun ei oo tarvinnu koko aikaa hoitaa tätä härdelliä yksin.

    Haliterkkuja sinne!

    VastaaPoista