keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Fastelavnsfest

Eli laskiaisrieha Tanskan malliin oli vuorossa tänään kerhossa!

Täällä ei olekaan tapana laskea pulkalla mäkeä, vaan on otettu mallia Meksikosta ja "vi slår katten af tonden" eli lyödään puista katossa roikkuvaa kissaa, joka sisältää popcornia ja muita makeisia. Lastenversiossa puinen kissa on korvattu koristellulla paperipussilla, jota muksut muksivat puisella kepillä vuorotellen. Lapset ja (häviävän pieni osa aikuisista) ovat myös pukeutuneet naamiaisasuihin... Niinpä tänä aamuna tuuleen puski taas pieni ja iso piraatti sekä pulautteleva pyöriäinen parhaimmissaan.
 Joni-piraatti ja huono Jack Sparrow-kopio


Joni piti puolensa niin kissan mätkimisessä kuin saaliinjaossakin kuten kuvista näkyy. Kaverinsa cowboy-Noan kanssa vauhti oli välillä aika hurjaakin!


Joni 2,5v ja Noa 3v.

Laskiaispullat on korvattu erilaisilla lehtitaikinaleivonnaisilla, meille tarjotuissa oli sisällä vaniljakreemiä ja päällä tomusokerikuorrutusta sekä nompparelleja. Isompaa piraattia ei haitannut, vaikkei pienempi jaksanut syödä omaansa kokonaan.


Eilen leivottiin laskiaistiistain kunniaksi kotona, ei laskiaispullia, vaan suklaa- ja raparperi-mansikkahillomuffinsseja Jonin yhden suosikkikirjan innoittamana... Vielä muutama on jäljellä!

1 kommentti:

  1. wow, tehän ootte hienosti sonnustautuneet. Kiva että Joni on löytäny kaverin kerhosta.

    VastaaPoista