lauantai 20. lokakuuta 2012

Oikea eläintarha!

Jonin tarhaillessa olemme saaneet viettää vähän laatuaikaa Eliaksen kanssa. Sitä olen hieman kaivannutkin. Aikaisemmin, kun on koittanut vähän nyhjästellä oman vauvelin kanssa, niin isompi vauveli on tunkenut mustasukkaisuuttaan mukaan omista leikeistään. Ihan ymmärrettävää, mutta välillä ärsyttävää!

Laatuaikaa äidin kanssa

Torstaina olimme viettämässä aikaa leikkikerhossamme, joka on aivan tarhan vieressä. Syyslomaviikon vuoksi paikalla ei ollut muita lapsia, mutta kävi ilmi, että tämä oli oikeastaan oikein hyvä homma...

Katso äiti, mä olen leijona - ei kun sikapossu!

Tiistai-iltana Eliakselle nousi korkea kuume, mutta muuten ei kummempia oireita näkynyt, mitä nyt yksi nyppy nenänvarressa ja näppylöitä pepussa. Keskiviikkona suun ympärillä oli vähän punaisia nyppyjä ja peppu oli mennyt huonon näköiseksi, osa nypyistä oli mennyt rikki. Torstaina ihottumannäköistä oli käsissä ja kämmenissä ja mietimme, mahtaisiko pojalla olla vesirokkoa, onneksi saimme lääkäriajan perjantaille. Perjantaiaamuna näimme puolalaisenystävämme hänen viedessään tytärtään tarhaan ja hän totesi nyppyjen näyttävän samalta kuin Lilillä oli ollut viime viikolla. Aamulla Eliaksella oli jo muutamia näppyjä jalkapohjissakin ja olin lueskellut illalla vesirokon ja suu -ja sorkkataudin taudinkuvia, joten yllätyksenä ei tullut, ku lääkärin diagnoosi oli enterorokko.
Hah, mikä rokko?!?

Nyt täällä pyöritetään pientä eläintarhaa simpansseineen ja pikku-possuineen ja odotellaan, tuleeko tauti Jonillekin. Jonia kyllä harmittaisi kovasti, jos hän joutuisi olemaan tarhasta heti poissa. Lilin tarhassa on liikkeellä myös vesirokkoa ja kutsuinkin heidät kylään, jos Lili sairastuisi. Ottaisin mielelläni pojillekin vesirokon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, niin se olisi sitten ohi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti