maanantai 8. lokakuuta 2012

Efterår - god fornøjelse!

Viime viikolla piti useasti kirjoittaa blogiin uutta tekstiä, mutta aina kun olisi ollut pikkuhetki istahtaa koneen ääreen, niin pieni peppu tunki syliini ison kirjan kanssa mukanaan kaino vieno (tai joskus vähän vähemmän kainovieno) pyyntö lukea kirjaa "Rasmus Klump bygger skib - og 6 andre historier". Sadepäivinä, joita täälläkin on ollut - ei tosin Suomen mittakaavassa, on hiukan enemmän aikaa lukemiseen löytynyt. Se on ollut hyvää harjoitusta myös minulle, sillä seuraava tanskan koe odottaa kahden viikon päässä ja siitä ei ihan tanskanruotsin sekoituksella enää selvitäkään...

Muistoja lapsuudesta?










Herra sekasotku!

Täällä ei luonto näytä vielä kovinkaan syksyiseltä, mutta illat ovat jo pimeitä ja päivälämpötila on laskenut sandaali- ja shortsikelirajan alle. Aamulla mittarissa saattaa olla lämpöasteita alle kymmenen, joten kyllä se syksy täälläkin alkaa olla. Ihan mielenkiinnolla odotan, millaista väriloistoa Tanskan luonto meille tarjoaa. Tiedossa taitaa kyllä olla myös pitkä, sateinen ja tuulinen loska-aika, sitä en odota sitten yhtään! Kyllä lunta ja pakkasta talvessa pitää olla!


Syksyisiä touhuja olemme kerhossa ja kotona jo aloitelleet. Kerhossa askartelimme Jonin kanssa näin hienon pienen kranssin lehdistä. Kuivuessaan siitä tuli ihan hieno, vaikkakin värit voisivat olla kirkkaammat. Ehkä teemme vielä toisen, jos ja kun täälläkin puut vaihtavat väriään.

Aika monta lehteä pieneenkin kranssiin saa uppoamaan...

Jonille tein joululahjaksi pari vuotta sitten Jussi-paidan, että poika voisi ylpeillä juuristaan ja äiti käsityö"taidoistaan". Nyt on Eliaksen paita työn alla ja näyttää siltä, että joululomalle pojat pääsevät yhtenäisissä asuissa, enää hihat puuttuvat. Myös meiltä vanhemmilta tällaiset paidat löytyvät, Jaakolla ihan aitona käsityönä sekä koneneuleena, minulla koneneuleena. Pitäisiköhän vetäistä omakin paita päälle ja antaa japanilaisten turistien kameroiden laulaa lentokentällä joulun alla...


Jo lähes ammattilainen Jussi-paitojen teossa






Uunissa paistui pojille illaksi kaalilaatikko, vain puolukkasurvos puuttui! Kyllä syksy on ihan mukavaa aikaa, nautitaan siitä! Efterår - god fornøjelse!

1 kommentti:

  1. Moikka! Kivoja kuvia ja iloisia ilmeitä:) Tosi mukavan näköinen myös tuo kranssi. Täytyypä laittaa meilläkin työn alle.

    VastaaPoista