perjantai 15. helmikuuta 2013

Kaupunkipäivän satoa

Tänään lähdin pitkästä aikaa Eliaksen kanssa käymään kaupungilla, tarkoitus oli palauttaa kirjastoon vanhoja kirjoja ja etsiä uusia sekä poiketa etsimässä vauvalahjaa naapureille. Nautin aina kaupungilla kulkemisesta, vaikka päiväreissut vähän vaativatkin, kun pitää ajoittaa Eliaksen syömisiä ja vaipanvaihtoja sopiviin paikkoihin. Jonin tarhaanviennin jälkeen aamupäivä on aina vähän lyhyt kulkea, mutta onneksi sairastelusta toipuva poitsu oli kiltti äidille ja vetäisi rattaissa parin tunnin unet. Ehdin minäkin istahtaa teelle...

Kirjastossa vanhaa ja suppeaa suomi-valikoimaa tutkiessani silmiin osui vähän kauempaa tutun kirjailijan kirjankansi ja niin siinä kävi, että sain kotiintuomisiksi Maeve Binchyn uusimman romaanin - tanskankielisenä. Edellinen (ensimmäinen) kunnon tanskankielinen romaani on viimeisillä sivuilla, joten ajattelin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja nauttia yhden lempikirjailijani seurasta tanskankieltäni kohentaen. Mutta hei, ei nyt pidä mua mestariksi luulla, aika helposti perusruotsin pohjalta tanskankin lukeminen onnistuu! Ja tähän kirjaan uppoaa helposti taas muutama kuukausi lyhyinä lukupyrähdyksinä.

Irlantilaista realismia tanskaksi - hyvä yhdistelmä!

Seuraavaksi suuntana oli toisella puolella keskustaa oleva kauppakeskus, jossa on hyvä lastenhoitopaikka, mutta kun matkalla Eliaksen luomet alkoivat lurpahdella uhkaavasti, niin pikaisen strategianmuutoksen jälkeen kävinkin hoitamassa pikkuherran lounastelun kautta torkkuvalmiiksi viereisessä tavaratalossa. Kun uni sitten voitti, niin päätin kulkea vielä yhden hyvän second hand-kaupan kautta ja sepäs kannatti, täysin pistämättömät Eccon kävelykengät löytyivät sopuhintaan. Jalat kiittivät ja nyt löytyy kaapista koko päivän reissuihin sopivat kaupunkikengät! 

Tyytyväisen shoppailijan ilonaihe

Kivan reissun kruunasi teehetki ystävän kanssa ja vain vähän poislähtöä vastaan kiukuttelevan Jonin haku tarhasta viikonlopun viettoon. Kotimatkan kauppapysähdyksellä olin vielä kiva äiti ja pojat pääsivät kolikolla toimivan Mikki-auton kyytiin, molemmat omalle ajelulleen... =)

Nyt rauhallisen illan jälkeen vähän mattimyöhäisenä nukkumaan ja huomenna vaunujuoksentelulenkki vielä toiseen kirjastoon, jotta Joni saa valita muutamia kirjoja lisää. Sunnuntaina olisi tarkoitus piipahtaa yhdessä sisäleikkipaikassa, joten tulossa on mukava touhuviikonloppu muutaman rauhallisemman kotonaviikonlopun jälkeen!

Oikein mukavaa viikonloppua sinne teillekin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti