maanantai 4. helmikuuta 2013

Siitä tuotekehityksestä...

Kirjoittelin tuossa taannoin muistaakseni, että jonkinmoista tuotekehitystä on muksujen välillä tapahtunut, kun Elias ei ole ruoka-aineallergioista kärsinyt. Toisessa asiassa näyttää sitten takapakkia tulleenkin eli pikkumiehemme flunssakierteeseen ei ole näkynyt loppua.

Ehdimme olla joululoman jälkeen kotona kaksi viikkoa, kun ensin Elias ja sitten Joni sairastui flunssaan. Kun yskää oli Eliaksella jatkunut taas viikon verran ja minun lähtöni mummun hautajaisiin lähestyi, niin päätin taas käydä vaivaamassa lääkäriä. Viime vuoden diagnoosilistaa katseltuaan lääkäri tuumasi, että poika pistetään kokeilemaan yhdenlaista astmapiippua, jonka pitäisi noihin hengitysteiden tulehduksiin tehota. Flixotide-nimistä sumutetta pitäisi hengitellä piipun kautta aamuin illoin ja Ventoline tuli lisäksi pahempiin yskänkohtauksiin. Arviona oli, että ehkä tämä talvi lääkettä riittää tai sitten menee pari vuotta...


Samantyyppistä lääkitystä oma muutamalla ystäviemme lapsella, joten vertaistukea ja hyviä ideoita suihkeen ottamiseen ollaan saatu, kiitos niistä! Tuntuu, että ihan suurella innolla maskia ei naamalle laiteta pidemmäksi aikaa, mutta tänään on maski kiertänyt tosi hygieenisesti nallet ja isoveljen sekä äidin naaman - ja siinä sivussa vahingossa Eliaksenkin naamalla.

Kuivaharjoittelua a la nopea kuvaaja

Tottakai mietityttää, minkä vuoksi Elias nyt näin paljon on sairastellut, onko ilmastonvaihdoksella ollut osuutta asiaan ja syytetään suomalaisia geenejä, jotka eivät näin tuulisiin ja kosteisiin oloihin ole tottuneet. Tosin miehen suku on läheltä rannikkoa eikä minunkaan sukuni ihan syvästä sisämaasta ole kotoisin. Mutta mistäpä näitä tietää... Ehkä vaan todetaan, että asia nyt on näin ja sen kanssa mennään.

Sairastaminen on rankkaa, Joni nukahti sohvalle parina päivänä

1 kommentti:

  1. Samaista Flixotide-lääkettä, mutta oletettavasti paljon vahvempaa, olen minäkin "imutellut" pahimpien keuhkoputkentulehdusten yhteydessä. On tuo aika ihmelääke, kun aikuisena tuntee sen helpottavan vaikutuksen :)

    Kävin just tänään itse astmalääkärillä ja sain ohjeeksi ottaa kortisinopiippua enenemmän ja ventolinea vähemmän. Ideanahan olisi, että hoitotaso olisi semmoinen, ettei avaavaa lääkettä tarvita. Seelalla taas menee pelkkää avaavaa eikä kortosonia ollenkaan :) Että melkoista tasapainoilua!

    Jaksamista sairastuvalle. Toivotaan, että Joni paranee pian ja Eliaksenkin olo helpottuu lääkkeillä.

    VastaaPoista