torstai 28. helmikuuta 2013

Overraskelse i dansk lektion

Eilen tallustelin kahden viikon tauon jälkeen tanskan tunnille ihan vaan kuullakseni, että meillä on kurssikoe alkamassa! Opettaja oli parin paikalla olleen kanssa sopinut viime viikolla asiasta, mutta unohtanut ilmoittaa siitä kurssin kotisivuilla, joten yllätysyllätys!! Pari kertaa piti vielä varmistaa, että onko tämä nyt ihan oikea koe, eikä harjoituskoe?

Tässä kolmoskurssin kokeessa on vain kirjallinen ja luetunymmärrysosio, suullinen ja kuunteluosio ovat sitten taas ohjelmassa neloskurssin kokeessa. Eipä tämä onneksi niin ryppyotsaista touhua ole ja samanlaisia kokeita olemme harjoitelleet jo kurssin aikana muutamia, joten ei muuta kuin kynä käteen ja kirjoittamaan aineita. Ensin 15 minuutin aikana työnhakusähköpostin kirjoitus ja sitten puolen tunnin aikana vähintään 90 sanan kirje uudesta asunnosta. Luetunymmärtämisessä meillä oli neljä eri tehtävää, etsiä parista tekstistä tietoja sekä valita oikea virke ja sana tekstin aukkoihin.

Luetunymmärtämisen opettaja korjasi välittömästi ja siitä sain täydet pisteet, mutta kirjallinen osio menee toisen opettajan arvosteltavaksi, ettei kukaan pääse sanomaan nykyistä opettajaamme puolueelliseksi. Ensi viikkoon asti saa sitten jännätä, vaikka eiköhän sekin läpi mennyt!

Hyvä sinänsä tällaisessa ex tempore kokeessa oli, etten ehtinyt sen kummemmin jännittää. Mutta olisi sitä voinut tietysti hiukan ehtiä sanoja katsella, niin olisi kirjoitus kulkenut hiukan sujuvammin..

Aurinkoista lopputalven päivää vaan sinne Suomeenkin, täällä pallo möllöttää kirkkaalta taivaalta ja aurinkolaseja tarvitaan! Otan tänään kameran mukaan, niin että saatte ihasteltavaksenne kuvia ensimmäisistä kevätkukkasista!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti