keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Koti keväise(mmä)ksi


Tänään saatiin vähän lisää kevättä kotiin perhosten ja kukkien muodossa. Kerhossa muovailtiin toissa viikolla taikataikinasta ja Jonin tehdessä autoja minä pistin pystyyn pienen perhos- ja kukkatehtaan. Olin huomannut yhdellä puistoreissulla sopivan käkkäräisen pudonneen oksan ja päätin alkaa vähän "dekoreerata" kotia. Viime viikolla paistetut taideteokset saatiin maalattavaksi ja nyt ne komeilevat ruokapöydän päässä piristämässä päiviä... Pari niistä lennähti jo Suomeen ilahduttamaan pikkuisia tytöntylleröitä.


Muutama viikko sitten istuttamani basilikan siemenet ovat jo tehneet kivasti versoa ja ne pitäisi siirtää suurempaan laatikkoon. Olisi ihanaa napata pari lehteä itsekasvatettua basilikaa leivän päälle, se kun on yksi suosikkiyrttini. Pitäisi vaan ehtiä kaupasta penkoa lisää siemeniä, rucolaakin jos saisi kasvatettua, niin johan olisin onneni kukkuloilla. Tähän on pakko kertoa, että en minä oikeasti mikään viherpeukalo ole, kaupasta ostamani ruukkubasilika koki kovan kohtalon liiallisen kastelun vuoksi, se on perisyntini kasvien kanssa. Siksi Jaakko hoitaa meidän muut kukat (= 1 kaktus). Mutta kokeillaan taas tänäkin vuonna, tuoreet yrtit on vaan niin hyviä!


Tien varresta kävimme kaivamassa Jonin kanssa tänään myös pari villikrookusta, saas nähdä miten niille käy, vähän kärsineitä näyttivät ruukussa olevan.

Kurkiauroja ja joutseniakin olemme jo bongailleet useita ja pohjoiseenpäin ne ovat suunnanneet, eli kyllä sinne Suomeenkin on kevät tulossa, ei noi linnut nyt ihan väärässä voi olla. Jotten nyt ihan mieltänne matalaksi saa sillä, että täällä on jo kevät niin pitkällä, niin kerronpa huonoja puolia Tanskan keväästä.

- Hiekka, joka kulkeutuu koko ajan sisälle
- Pöly, jota ei voi olla noteeraamatta aurinkoisella ilmalla
- Ja sitten taas siivotaan...
- Ikkunoita pitää pestä useampi kerta kesässä
- Ulkopäikkärivaatteiden valinnanvaikeus, liian usein unilta heräilee liian hikisiä miehiä
- Tuulen piti kevään aikana laantua, eipä vielä ainakaan...

Eihän kuulosta liian pieniltä murheilta? =)

1 kommentti:

  1. Kivan oksan oot löytäny ja hienoja nuo kukat ja perhoset! Mäkin laittelin joku vuosi kasvamaan siemeniä, mutta suurin osa taisi kärsiä juuri siitä ylikastelusta :) Kaupasta ostettu basilika on kesäisin säilynyt hyvänä ruukussa. Rucola voiskin olla seuraava kokeiltava, kiitos ideasta :)

    VastaaPoista