maanantai 28. toukokuuta 2012

"Spring break" Suomessa

Olipa mukava, vaikkakin kiireinen lomaviikko Suomessa tuo toissaviikkoinen! Niin paljon kavereita olisi ollut tavattavissa ja tekemistä olisi riittänyt vaikka millä mitalla, mutta oli pakko ottaa jo poikienkin takia rauhallisesti. No, jääpähän lomakuukaudellekin sitten ohjelmaa!

Tässä bloggauksessa ei kuvia Suomenreissulta olekaan, lähdimme matkaan tarkoituksena käyttää vanhempiemme kameroita ja käytimmekin, kuvat vain loppuhässäkässä unohtuivat mummoloiden tietokoneille... Ehkä syssymmällä sitten...

Lentomatkat sujuivat meidän kokeneilta reissaajilta hienosti, Joni viihtyi lastenohjelmien parissa ja Elias torkkui osan matkasta. Onni onnettomuudessa oli yhden halpalentoyhtiön mentyä juuri ennen lähtöämme konkurssiin, että lennot Tampereelle aikaistuivat huomattavasti. Koska tarkoitus oli ajaa vielä Tampereelta kolmen tunnin päähän Alahärmään, oli mukava olla Pirkkalan kentällä jo puoli seitsemältä illalla puoli kahdentoista sijaan...

Äitienpäiväviikonloppuna Joni opetteli ajamaan poikien uudella sähköautolla mummelin ja paapan luona. Aluksi tärkeintä oli radion päällelaitto ja aina välillä autosta pois hyppääminen renkaiden tarkistamiseksi, mutta kohta pujoteltiin, peruutettiin ja parkkeerailtiin. Onneksi auton maksiminopeus on vain kolme kilometriä tunnissa, joten juosten ehtii vähän pidemmältäkin perään.
Tärkeimmän ohjelman lisäksi kävimme siivoilemassa hiukan isun pihaa ja näimme Jaakon serkkuja perheineen. Haravointi jäi lähinnä juoruilemiseksi, tulimme strategisesti liian myöhään paikalle... Oli hurjan mukava nähdä kaikkia ja kyllä taas piti silmiä hieraista pari kertaa, kun poikien pikkuserkut olivat kasvaneet vajaassa puolessa vuodessa vaikka kuinka - kaikista uusista taidoista puhumattakaan!

Aika kuluu liian nopeasti kun on hauskaa, maanantaina suuntasimme takaisin Nokialle Seinäjoen ja kummitytön luona vierailun jälkeen. Sitten olikin vuorossa promootiojuhliin valmistautumista puvun korjailun ja kenkiin totuttelun kera, tuliaisten hankkimista, Pinsiön vierailu, poikien serkkujen yökyläily (huh hei sitä hulinaa!), isomummun vierailu ja puistoilua. Siinä ne päivät vierähtivätkin!

Perjantaina oli vuorossa poikien ensimmäinen yhteinen hoitopäivä mummolassa, kun me vanhemmat suuntasimme Jaakon promootioon. Juhlallisuudet pidettiin Tampere-talossa, ensin oli vuorossa pitkä (ei suinkaan tylsä), muutamin kommelluksin höystetty promootioakti, jossa kaikki 185 tohtoria ja 8 kunniatohtoria promovoitiin kukin erikseen.Lisäksi ohjelmanumeroihin kuului oopperalaulua ja puheita. Sää ei suosinut juhlakulkuetta Aleksanterinkirkkoon jumalanpalvelukseen, vaan promovoidut kuljetettiin busseilla. Minä liukesin siinä vaiheessa mummolaan välisyötölle ja vaatteidenvaihtoon ennen iltajuhlaa. Ensimmäinen yhteinen iltavapaa sitten Eliaksen syntymän oli mukava ja vaikka väsytti, niin ei haitannut! Hieno illallinen poromoussen, “Sorsapuiston” sorsan ja suklaakakun kera huipentui hauskaan stand up-/taikuriesitykseen sekä vanhojentansseihin, joista on muuten todisteita! Loppuillasta meitä viihdytti Puhtaat Paperit...

Kuten aikaisemminkin, lasten kosto on nopea ja säälimätön, joten herätys myöhäisen illan jälkeen oli kuudelta. Lisäksi Joni oli kuumeinen ja jouduimme vierailemaan lääkärin pakeillakin vielä ennen kotiinlähtöä. Osasyy siihen, miksi Joni ei aina tottele löytyi lääkärissä, pojan toinen korva oli aivan täynnä “pikku Myyn eväitä”, siis ihan kirjaimellisesti kuuro! Eipä muuta kuin öljyä korvaan pehmittämään mönjää ja kotona sitten lääkärin vastaanotolle. Nyt on korva puhdas ja poika kuulee – aina kun haluaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti